skrubbis

Hejsan alla, det blir inte sådär jättemycket uppdatering nu såhär på sommaren. Jag har inte så stor lust att sitta vid datan hela dagarna. Tänkte bara säga hej och skriva att nu är jag hos min moster. Har varit här hela dagen vi har spelat gamla vinylskivor, lagat mat ätit kex med goda ostar. Till kexen kollade vi på Leila bakar i Frankrike, så inspirerande och ljuvligt program. Imorgon kommer pappa, mamma och mati och hämtar oss vid tolvtiden för att åka ut på landet där mormor och morfar väntar. Resten kommer på fredagen och då ska det firas midsommar. Med en massa gott och jag har beställt macarons av mamma i pastelliga färger :)
Nu ska jag gå och sova och få min skönhetssömn. á bientÔt, eller kanske inte så snart men jag kommer lägga in en massa bilder någon gång från midsommar vi får se när det blir.

Här var lite bilder från förra året jag och mormor och så jag på röjöten, jag planerar kanske att ta ett första dopp imorgon om vädret tillåter ;)

20 juni

ååh dör på vädret regnet har öst ner i typ tre dagar nu elr mer. Nu känns det iallafall verkligen som sommarlov för jag har börjat tappa räkningen på vilken vecka vi är inne i och vad det är för dag. Det är ett tecken för på mig på just ledighet. Man behöver inte tänka på någonting bara vara. Så bortsett från vädret känns det somrigt.
Snart är det midsommar dvs på fredag det ska firas på landet med mammas sida. Lika underbart som alltid kommer det att bli, hoppas bara att solen håller uppe. Och då blir det mycket kakor och tårta och mitt önskemål av mamma macarons. Mumsigt men det jag inte ser framemot är allt fika typ varenda dag, som blir över från midsommar men det hör till.
Idag ska jag kanske åka och besöka min farmor på sjukhuset igen med mamma hon får ta och bli frisk nuför snart kommer mina små kusiner också, på lördag anländer dem till sverige!
Nu ska jag gå och testa mig på ett recept på hemmagjord glass som jag läst på en blogg om glassen blir lyckad delar jag med mig av receptet här.

Här är är en bild på labacken från fiol där det firas midsommar varje år, men då är det fullt med folk och massa aktiviteter på gång, den här bilden togs väl nån vecka efter eftersom att blommorna på midsommarstången är vissna.

tarantino

Hje idag hade jag riktigt lång sovmorgon gick och lade mig ganska sent igår. Vi kollade på pupl fiction, tro det eller ej men det var första gången för mig. Den var riktigt bra är inte tarantinos filmer härliga. Man får såna där obehagliga känslor men samtidigt är dem komiska. Love it.
Igår gjorde jag nästan absolut ingenting, men jag tog iallafall en liten promenad i regnet med mati.

new dress,

Här har ni en bild på mig och min nya fina klänning!

breakfast time

här ser ni koppen fint som jag fick av mamma igår, den kommer från mamsell K.

channel

Hejsan nu har jag kommit hem och ska precis äta och om 10 min börjar en dokumentär serie om ensatående kvinnor på tvåan. Den handlar om 1900-talets stora kvinnliga ikoner. Som tex Coco Channel, Audrey Hepburn och Madame Chiang Kai-Shek. Ikväll ska det handla om Coco Channel, ska bli riktigt spännande.

Hittade något fint fynd på loppisarna idag, men fick med mig hem lite annat. En klänning från hm och så fick jag en prickig söt kopp av mamma. Sen köpte jag en ställning till min porslinsblomma, det behövdes verkligen för den bara hängde och mådde inte så bra för den har blivit ganska stor oh fin nu. 
Ska visa er klänningen imorgon för nu hinner jag inte :)


Nu ska jag ut med mamma för att kolla på fina loppisar och olika vintagebutiker. Får se om jag hittar något fint.

yesterday

Känner att jag väntar med att skriva vad som hänt tills nästa dag, men det har bara blivit så nu, ska bli ändring på det ;)

Igår var jag hemma hos Lisa med Amanda också. Emma och Ewe skulle också ha kommit men dem glömde bort. Så vi fick underhålla oss själva. Vi körde wii Michael Jackson dans och sen gick vi och köpte prinsesstårta på ica. Så vi tjockade i oss en tredjedel var, ha ha. 
Sen gick vi ut i skogen och satte oss i en koja med våra paraplyn i våran ensamhet, och pratade riktigt djupa samtalsämnen.

När jag kom hem tittade jag på Yves Saint Laurent filmen föra andra gången med mamma och lena.

rose

Hola mis amigos y amigas, idag ska jag ju träffa tjejerna så håller på att fixa mig nu. Det blir nog ingen gymnastikuppvisning för min del, för jag insåg precis att jag inte kommer att hinna. Synd. Men det får bli en annan gång.
Vi får se om vi hörs mera idag kanske skrver någon mobilblogg eller så ;)
kommer inte ihåg alla källor men skulle gissa på att dem kommer från weheartit eller tumblr

tisdagen

Idag har varit helt "chill" dag typ, vaknade runt elva åt brunch och åkte sedan för att besöka min farmor på sjukhuset. Hon blev lite piggare på slutet och hon fick lite äppelpaj av mig som jag bakat idag. Som hon tyckte var jättegod. Snart måste hon få komma hem hon varit där jääääättelänge nu.
Efter besöket hos farmor åkte jag mamma och matilda vidare till mormor och morfar och min moster lena. Vi åt lite glass och vips var dagen slut. Såna här lata dagar behövs dem också. 

Imorgon ska jag upp tidigt och sen klockan elva så är jag på fyrishov för att kolla på matildas små tjejer som har uppvisning. Det ska bli kul att se matilda som "rollen" som tränare. Klockan tolv slutar den och då åker jag vidare till Lisa för att träffa tjejerna. Vi hittar nog på något kul skriver mer imorgon! 

Här är en gammal bild på oss från sjuan :)

gårdagen

Igår var en lålng dag som aldrig tog slut. Runt halv elva tiden körde vi iväg mot stockholm hela familjen. Mot naturhistoriska museet. Vi kollade på film på cosmonova på Flying Monsters 3D, ni som har varit där vet ju hur coola 3D effekterna är. Det var en fakta film om flygödlor och typ dinosaurier, den var riktigt häftig. Jag kan inte riktigt förstå egentligen att dem där stora konstiga varelserna som egentligen bara passar i sagor har funnits levande på våran jord.

sen gick vi ner i museets matsal och åt lunch, som faktiskt var riktigt god för ett sådant ställe, jag åt fisk och räkgryta.

sen åkte vi vidare till skärgården men vi kom bara fram till pytten liten, nästan privat strand, men som var väldigt mysig.
Efter skärgården åkte vi vidare till den charmiga lilla lilla staden Sigtuna, vi vandrade omkring där genom staden och  gick ner till vattnet. Sen gick upp till ett litet cafe där jag tog en glass, jag tog pecannöts-kola och vanilj med chocolat chip. mumsigt var det.

mamma träffade en jättefin katt i sigtuna också.

sen kom vi hem och jag somnade lite i bilen, men jag ville ändå kolla på breakfast at tiffanys. Men det varade inte så länge för jag somnade ganska snabbt.

Idag ska jag träffa tjejerna hos Emma och vi ska hitta på något, kanske till och med bada, det blir första doppet fö mig isåfall. Det är ganska många som redan badat, men jag tycker det verkar så förskräckligt kallt.

Glass recept!

Bara för att glassen blev så otroligt god så känner jag att jag måste dela med mig av receptet. Den blev jättefräsch och det känns som man kan äta hur mycket som helst ha ha. Passar perfekt så här på sommaren ;)


1 hink turkisk yoghurt
♥ 2 dl socker
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ Saften av en citron + det rivna skalet
♥ hackad vit choklad
♥ frysta hallon (spara lite till garneringen)


Rör yoghurt, socker, vaniljsocker och citron i en bunke. Blanda ner bären och chokladen lätt marmorerat. Häll ner smeten i en form och ställ in i frysen. Låt stå i 4 eller 5 timmar. Rör om i glassen var 20 min i 4 tim. För att det ska bli bättre konsistens. Garnera till sist glassen med tinade eller färska bär.


ledig lördag

Det känns som att det bara är vanlig helg och att jag ska till skolan på måndag. Men snart fattar jag väl att jag faktiskt är ledig :D. Igår var jag på bio på kvällen i en ytterst liten bio salong. Jag såg Water for Elephants för andra gången med mati, lena och morfar. Den var fortfarande lika underbar, hemsk samtidigt sorglig.
Nu ska jag äta lite hemmagjord god glass med smak av citron och bär. Jättegod!
Den fina röda nejlikan fick jag av sofia för nån dag sen.

sommarlov!

Äntligen sommarlov i tio veckor är man ledig nu då, helt OK!!! Igår hade vi skolavslutning under kvällen, på dagen tömde vi  våra skåp och sen åkte klassen ner på stan och niklas bjöd alla på kul glass för över 400 kr. Runt halv sex tiden strosade det omkring en massa fina uppklädda åttor på kunskap norra. Alla var så fina. Och glada, vi tog lite glada "vi slutar skolan bilder", men sen berättade niklas att han skulle sluta jobba på skolan. Alla blev plötsligt jätteledsna och deppiga. Så det var en känsloblandad avslutning.
Men fin var den iallafall, vi har flera duktiga talanger som sjöng och spelade piano. Avslutningen avslutades med såklart den blomstertid nu kommer. Inget sommarlov utan den.
Efter sörje/glädje kalaset kom pappa, mamma och matilda och hämtade upp mig vi åkte iväg till skarholmen och åt middag. Så himla fint det är där och god mat dessutom. Jag åt superdupergod gravad lax med ja kommer inte riktigt ihåg vad det var på tallriken men gott var det, tog tyvärr ingen bild på det.
Sen åkte vi vidare till wiks slott för vi hade ju ändå vägarna förbi. Det var där mamma och pappa träffades. Vi vandrade omkring i slottet gick ner till bryggan och dem visade alla byggnaderna där dem hade haft sina rum och allt.
Det var hur fint som helst och jag tycker det skulle passa perfekt till våran bal i nian.
så här såg jag ut.
efter en lång dag åkte vi hem. Idag vaknade jag nio och jag skulle ju på sofias skolavslutning som  började 10, så jag fick lite brådis sådär på morgonkvisten. Det var jättefint och nu känns det verkligen som sommar!

helgen .

Helgen har varit underbar, den har spenderats med Amanda och Lisa. Jag är riktigt trött så jag ska inte skriva mycket. Men på söndag gick vi på emma och ewes dansuppvisning och min kusin dansade också. Dem var jätteduktiga. Sen tog vi bussen till nåntuna och stannade vid ica för att köpa godis och läsk. Vi behövde ordentliga sockerkickar för att vi skulle kunna hålla oss vakna under hela MTV movie awards som vi kollade på igår natt. Det var underbart. Dem vann i allt dem kunde vinna förutom en. Det var så himla gaah det går inte att beskriva känslan när vi vann, och ja den officiella twilight saga breaking dawn part 1 trailern släpptes på MMA, finner inga ord den var bäst helt enkelt. Så har drogat trailern nu. Har precis kollat färdigt på reprisen av MMA lika bra idag.
Sen har vi hoppat studsmatta vandrat runt i solen med bara fötter tagit foton och pratat om allt mellan himmel och jord.
ja ni ser ju själva här var vi över trötta och vi kollade då på röda mattan och jag ser förövrigt ut som en galen hamster på bilden..
så härligt fina miner man får på hoppbilder, eller hur? ...
härligt.

Alla bilder är direkt kopierade från LISAS blogg där det också finns flera bilder :)

3 juni

Igår var jag med pappa och köpte en kamera och så fick jag ett gulligt stativ till!

Här är några utav dem första bilderna som togs for the first time in history..

från veckan

Hej har varit lite off på bloggen men jag har verkligen inte haft tid för det har varit så mycket i skolan. Men nu är det äntligen över och jag ska njuta av sommarlovet mitt börjar den 9 juni. Alltså jättesnart!

I söndags hade jag en mysig dag. Vi (jag, mamma, matilda och ariel) träffades på fågelssången och fikade. Sen tog vi en långpromenad längs ån och ut till ett fågelskådarställe, det var hur fint som helst. Vi tog lite roliga bilder också. På kvällen firade jag och mati lilla mamma på mors dag. 

Idag tar alla sistaårs elever i gymnasiet studenten så ja vad ska man säga hoppas ni får en lyckad dag även fast vädret inte är det bästa. Så idag ska jag på min sysslings studentmottganing.

visst ser bilden lite ut som the beatles abbey road ha ha 

RSS 2.0